Sagan om Rand 1: Landet nära tidens rand

En natt svävar en tidsreva i luften i Petras sovrum. Genom den kommer hon in i Rand, ett idylliskt land där jordbruk är lika vanligt som magi, teleportation och datorer.

Jag har läst första delen av Sagan om Rand, Landet nära tidens rand som e-bok i mobilen. När jag läst de första sidorna var jag fullt inställd på flopp. Språket kändes trist och fantasy är inte riktigt min genre egentligen, jag som tycker det är ganska löjligt att döpa karaktärer till krångliga namn som Aervinwath, eller hur det nu stavades… Ändå vann berättelsen över mig på sin sida, tack vare att den är så härligt fantasirik och spännande! Huvudpersonen känns som en tom schablon, men det gör liksom inte så mycket när världen runtomkring fullkomligt sprudlar. Så jag gillade faktiskt boken trots allt!


Sagan om Rand 1: Landet nära tidens rand
Författare: Cecilia Wennerström
Förlag: Wela förlag

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *