Gör en egen sagofågel!

Vill du på ett superenkelt sätt skapa en egen sagobok? Du kanske gillar att berätta historier, men saknar tid, talang och tålamod för att illustrera dem? Då tycker jag att du ska kolla in Storybird!

Det bästa sättet att ta reda på vad Storybird är måste vara att läsa en storybird om Storybird. Men för all del, jag kan berätta lite också. Storybird är ett verktyg för att skapa och dela med sig av små sagoböcker med hjälp av ett stort galleri härliga bilder. Man kan också bläddra runt bland storybirds som andra användare skapat. Än så länge är sajten i betaversion, men längre fram ska det gå att beställa sin skapelse i tryckt format också.

Om du skapar en fin storybird får du gärna länka till den i en kommentar till det här inlägget!

Uppdatering: Obs! Jag märkte att om man gör en storybird på svenska och publicerar på sajten blir den snart satt till privat igen. Det är tydligen bara sagor på engelska som får synas publikt, men det går att publicera privat och ändå dela med sig av länken. Då måste man se till att ”?token=[kod]”-delen finns med sist i URL:en. Det är bara att ta den URL som står i adressraden när du går in på sagan under ”Your published storybirds”.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Gör en egen sagofågel!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *