Fånga en farmor

Molly är en stadsmänniska. Affärer. Bio. Kaféer. Sånt gillar hon. Alltså är det ett öde värre än döden att hon måste tillbringa en vecka hos sin farfar. På landet! Kor och leriga fält! Usch!

Farfar visar sig dessutom vara en illaluktande filur med dålig koll på hur man tar hand om barn. Men en viss charm har han ändå, om man ser förbi allt det där. När farfar säger att han vill ha Mollys hjälp att fånga en farmor verkar det till en början omöjligt, men efter Mollys makeover av både gubbe och hem ökar oddsen betydligt.

Fånga en farmor är en del av Argassos satsning på läsvänliga böcker. Det märks framför allt genom att boken är kort och texten luftigt satt, men språket håller ganska normal svårighetsgrad för barnböcker, tycker jag.

Hur som helst är Fånga en farmor en knascharmig liten historia som passar finfint för den som inte är mogen att läsa tegelstensromaner ännu.

Så här ser ett uppslag ur boken ut:

Fånga en farmor


Fånga en farmor
Författare: Diana Hendry
Illustratör: Kirstin Holbrow
Förlag: Argasso
Antal sidor: 65
ISBN: 978-91-85071-87-6
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *