Efterlysning av kattbok

Vi fick ett mail med en fråga, som jag tyvärr inte kan svaret på:

Hej, jag heter Angel och jag arbetar med en uppsats om kattens framställning och betydelse i barn- och ungdomslitteraturen. Jag minns vagt en bok från när jag var liten om en flicka som är utomlands med sin pappa, tror Grekland. Hon hittar en katt där som hon gömmer i resväskan och tar med sig hem till Sverige. Jag har letat och letat runt på nätet men kan inte hitta eller minnas namn och titel, skulle någon av er veta vilken bok jag talar om så vore jag ytterst tacksam om ni kunde ge mig titel eller författare! Tack på förhand!

Kan någon hjälpa Angel?

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

4 reaktioner till “Efterlysning av kattbok”

  1. Kan det vara Smugglekatten från 1990 av Lasse Ekblom (på Opal)? Jag har inte läst den själv men hittade detta om boken:

    ”Anna tar med sig en kattunge från Grekland, när hon är där på semester. Men det är förbjudet att föra in djur i Sverige och hon måste lämna katten i karantän; det kostar pengar, massor av pengar. Men Anna tar av sina sparpengar. Efter fyra månaders karantän visar sig den lilla gulliga kattungen ha utvecklats till en jättekatt med mycket bestämd vilja!”

    /Clara

  2. Tack! Smugglarkatten, nostalgin vaknade genast till liv igen. Tack Clara! Du är guldvärd och tack för tipset Boktoka, jag ska kolla upp den. Och stort stort tack till barnboksprat för hjälpen med min bokjakt.

    Vänliga hälsningar
    //Angel Samuel Bolander

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *