Gästbloggare om en pingvin

Carolina Emdin gästbloggar på Barnboksprat. Vill du också skriva något? Hör av dig!

Det är sällan jag öppnar en bok och börjar läsa första raden utan att veta nånting överhuvudtaget om vad boken handlar om. Men så gick det till när jag stiftade bekantskap med Ville och hans nya pingvin.

Med alla medel och stor uppfinningsrikedom försöker Ville, likt Ferdinands tjurfäktare, att få pingvinen han fått i present att säga någonting. Min förtjusning stiger när historien tar nya och oväntade vändningar för varje nytt uppslag. Boken är vacker och bilderna enkla med variation mellan flera små bilder på samma sida samt stora bilder över hela uppslaget vilket ger ett varierat tempo i läsningen. Språket är också enkelt med tydlig rytm i och med den återkommande strofen ”pingvin sa ingenting”.

Spänningen stiger och min spralliga tvååring, som först inte alls vill lyssna på saga, stannar upp och dras in i historien allt eftersom jag läser. Boken har nyligen kommit i ny (billigare) utgåva hos Natur & Kultur (Äppelböckerna) och det är denna utgåva jag länkar till nedan. Mer om innehållet i denna varma och vänliga sagobok avslöjar jag inte utan gör som jag – läs och överraskas!


Pingvin
Författare: Polly Dunbar
Illustratör: Polly Dunbar
Förlag: Natur & Kultur
Antal sidor: 32
ISBN: 9789127120570
Köp: Jämför pris på Prispallen

Om gästbloggaren:
Jag heter Carolina Emdin och kommer göra ett eller ett par gästspel här på Barnboksprat. Jag älskar barnkultur i alla dess former och ser fram emot att få dela med mig av mina tips till andra. Jag tycker det är viktigt att barn får tillgång till bra kultur och att vi föräldrar är medvetna konsumenter. Hemma läser jag gärna för Isabella, 2 år, och Alexander, 9 månader. Jag är svag för illustrerade barnböcker och kan mycket väl köpa en bok bara för bildernas skull. Favoriterna är många; Stina Wirsén, Per Åhlin, Björn Berg, Tove Jansson m.fl. Min egen läsning har av tidsbrist begränsats just till barnböcker och böcker om barn. En alldeles särskild plats i mitt barnbokshjärta har sedan länge Maria Gripe.

Författare: Gästbloggare

Ibland görs gästspel på Barnboksprat av olika personer. Har du lust att skriva något på Barnboksprat, utan att åta dig att bli en regelbunden skribent? Då kanske gästbloggande är något för dig. Hör av dig om du vill gästblogga!

En kommentar till “Gästbloggare om en pingvin”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *