Vilma i vättarnas värld

Mangold, M - Vilma i vättarnas värld - 29670615

Blunda och håll andan
Släpp taget och följ med
Stor och klumpig
blir liten och lätt
Smidig som av vätte-ätt

Tänk om du en dag träffade en liten liten person, en liten vätte? Tänk om den lilla figuren tog dig med på ett äventyr du aldrig kunnat drömma om. Tänk om du hamnade i en helt annan värld i din egen? En värld du inte visste fanns.

Det händer Vilma, som bor med sin pappa på Odingatan 55, åttonde våningen. Hon råkar en dag få en vätte med sig i väskan hem – Talle. Tallgren i efternamn. Med Talle händer det saker som leder till Aspa, en vätteflicka som Vilma har mycket gemensamt med, trots att de är så olika.
Tillsammans måste de kämpa mot hornvättarna i kriget om den bortkastade maten. Maten som är så viktig för vättarnas överlevnad, och småfåglarnas.

Jag har alltid tyckt om sagor om vättar, troll och älvor så när jag hittade den här söta boken om just vättar blev jag genast nyfiken. Det är något magiskt över sådana berättelser tycker jag, något skimrande. Det var en positiv upplevelse att läsa den här boken, den är verkligen fin.
Intressant att författaren, Maud Mangold, faktiskt valt att skriva om en flicka som bor med sin pappa och har en frånvarande mamma. Känns lite nytänkande där.

vilma-inuti

Boken innehåller underbara bilder av Maria Sandberg – jag älskar dem! Det är lite samma känsla i dem som det var i Lilla E ger sig ut på resa.

Magiskt!

Vilma i vättarnas värld
Författare: Maud Mangold
Illustratör: Maria Sandberg
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 165
ISBN: 978-91-29-67061-5
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *