Sixten & Blixten på dagis

sixten&blixten-dagis-framsida

Efter att ha läst Sixtens & Blixtens skruvade sovbok fick jag ett stort sug i barnbokstarmen, efter de andra böckerna om de knasiga bröderna Sixten & Blixten.

I den här boken har Sixten & Blixten vunnit en dag på det fina badhuset Böljan. Där ska de få massage och andra mysiga behandlingar och bara relaxa hela dagen.
Av misstag råkar de dock hamna på dagiset Blöjan…
…men det kanske inte var så tråkigt att gå fel trots allt?
Sixten & Blixten har en händelserik dag på Blöjan och hittar på diverse knasigheter, som vanligt.

sixten&blixten-dagis-inuti

Återigen fick bröderna mig att skratta! Den här boken är full av tokigheter och detaljrikedomen i bilderna är så enormt sprudlande. Det kryllar av saker att upptäcka på sidorna.

Böckerna om Sixten & Blixten har verkligen fångat mitt intresse och gillar inte barn de här böckerna så vet jag inte vad!

Sixten & Blixten på dagis
Författare och Illustratörer: Aino Havukainen, Sami Toivonen
Förlag: Tiden, genom Rabén & Sjögren
Antal sidor: 37
ISBN: 978-91-7371-010-7
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *