Sov sött Knappen

sovsottknappen.framsida

Knappen är sömnig och funderar över sin dag innan han ska somna. Han tänker på alla mysiga saker han gjort. Knappen hade klättrat i träd, solat sig, lekt vid bäcken, sett roliga insekter och…just det! Han hade sett en trädstam som såg precis ut som en stor stor björn som låg och sov. Läskigt! Tänk om han skulle drömma om den inatt?!
Han ropar på pappa och mamma. Pappa börjar berätta fina saker för Knappen så att han inte ska tänka på den stora trädbjörnen.
Han berättar om den finaste dagen de vet; dagen då Knappen föddes…

sovsottknappen.inuti

Sov sött, Knappen! är en söt liten berättelse om en liten björn som inte vill drömma mardrömmar. Att prata om roliga saker innan sänggåendet är ett bra knep för att inte fundera på läskiga saker innan man somnar.
Bilderna i boken är jättefina, men jag tycker de är lite för präktiga. Lite för perfekta. De är fina på det där sättet som gör att de nästan blir lite tråkiga.
Dock är det en fin och bra tanke med boken så den blir godkänd.

Sov sött, Knappen! (originalets titel: Just like tonight)
Författare: Amber Stewart
Illustratör: Layn Marlow
Svensk översättning: Jenny Vargensten
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 24
ISBN:978-91-29-67094-3
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *