Smakprover ur böcker på smakprov.se

Jag köper gärna mina böcker på nätet, men när det gäller bilderböcker är det nästan obligatoriskt att först få se hur de ser ut inuti. Det är därför jag alltid lägger ut ett smakprov ur bilderböcker jag recenserar.

smakprov

En sajt helt i min smak är smakprov.se, vars målsättning är att erbjuda smakprover ur alla böcker som ges ut. Sist när jag besökte sajten tyckte jag inte att jag hittade så mycket, men nu har det kommit väldigt många intressanta smakprov. Här är några:

Siv sover vilse av Pija Lindenbaum

Amos och Soma av Ulf Stark

När vi var ensamma i världen av Ulf Nilsson

Äntligen mat och Äntligen kalas av Camilla Lundsten

Nejlika och gosankan av Hanna Zetterberg-Struwe

Lalo trummar av Eva Susso

Adjö, herr Muffin av Ulf Nilsson

Jättebra, smakprov.se! Lite strul med bokinformationen ser det ut att vara (det står t.ex. ”Formgivare: Messing, Marit Illustrator: Tidholm, Anna-Clara Nilsson, Ulf” …eeeh, va?) och vissa smakprov kunde jag inte alls öppna, men eftersom sajten fortfarande är i betaversion går det att ha överseende med.

Jag hoppas att detta är framtiden, mer smakprover till folket!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

En kommentar till “Smakprover ur böcker på smakprov.se”

 1. Hej!!
  Tack för din uppskattning!

  Återkom gärna, för som du noterat så dyker det upp många nya smakprov varje vecka. Både det senaste böckerna – men vi jobbar även med att få in förlagens backlists (äldre böcker).

  Tack för ditt överseende angående bokinformationen – det kommer bli förbättring på den punkten. Garanterat ;-)

  mvh

  Tomas på Smakprov

  ps Lycka till med er blogg! ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *