Gått ur Go’boken

Nu har vi provat Go’boken tillräckligt. Vi hann få välkomstpaketet, ett ordinarie medlemspaket (och avbeställa några stycken) och en webbshopbeställning + att jag fått några begagnade go’böcker från annat håll också. Allt är inte recenserat här ännu, men det ligger i kö…

Jag tror säkert att Go’boken är en klubb som passar vissa väldigt bra, men främst kanske dem som tycker det är skönt att slippa fundera på vilka böcker man vill köpa till sina barn. Go’bokens idé är ju åldersanpassade böcker, så det är säkert väldigt bekvämt att få böcker på rätt nivå ända fram till skolstarten om man inte vill behöva tänka på det själv. Bokfantast som jag är tycker jag ju att det är jätteroligt att köpa och läsa böcker och har stora bekymmer med att sålla i utbudet eftersom jag vill ha allt!

Sammanfattningsvis lite plus och minus (enligt min högst personliga åsikt):

+ Go’bokens böcker har ofta stadiga kartongsidor, även i böcker med lite mer text. Jättebra! Jag önskar att alla småbarnsböcker gjordes i kartong!
+ Go’bokens böcker har ofta färgglada och trevliga bilder.
+ Go’boken har en hemsida där man kan ställa in en massa parametrar för medlemsskapet, som till exempel att påverka utskicksfrekvens och svårighetsnivå på bokpaketen. Hemsidan har visserligen strulat en hel del, men i gengäld så har de…
+ …bra kundtjänst, enligt mina upplevelser.

– Dyra bokpaket, mycket dyrare än att handla liknande böcker på t.ex. Adlibris som jag gärna gör. Det känns särskilt dyrt om man bara är intresserad av en av böckerna, men måste köpa hela paketet för att få den.
– Böckerna imponerar sällan språkligt och irriterande slarvfel förekommer. Ofta är de skrivna på rim, men utan något riktigt bra flyt.
– Jag tycker det är trist att bara köpa böcker från Go’boken. Man har ju inte råd med mer om man ska köpa deras böcker. Och man får garanterat inget man hört talas om och önskat sig tidigare, eftersom det är Go’bokens egna böcker som inte finns någon annanstans.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *