Galopp!

Galopp!Jag såg en jättehäftig bok idag när jag var på stan: Galopp! använder scanimation-teknik för att skapa rörliga bilder på sidorna. Det är en pekbok som ställer frågor som ”kan du galoppera som en häst?”, men den skiljer sig alltså från vanliga pekböcker genom att man faktiskt får se hästen galoppera. En springande hund, en hoppande katt och en svävande örn är andra exempel på några fina animationer man kan häpna över i denna bok. Ja, ni kan ju titta själva, förresten! På Youtube finns nämligen ett filmklipp där hela boken bläddras igenom – se längre ner i inlägget.

Detta verkar vara den enda scanimationbok som är utgiven i Sverige, men det finns fler böcker av Rufus Butler Seder på hans amerikanska förlag Workman Publishing.

Snyggt! Jag blir sugen på att skaffa den till Ava.


Galopp!
Författare: Rufus Butler Seder
Förlag: Tukan Förlag
Antal sidor: 22
ISBN: 9789186127657
Köp: jämför priser

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *