Djuren

DjurenSara Olausson har tidigare ritat serier och detta är hennes debut för de allra yngsta läsarna. Djuren är en söt bilderbok där färgstarka teckningar av djur presenteras med kortare rim. Många av rimmen tilltalar barnet direkt så att det blir en aktiv och engagerande läsning för den vuxne läsaren och barnet. Teckningarna är enkla och klara men ändå fulla med små detaljer som uppmuntrar till långa samtal och diskussioner eller varför inte räkning?

Det här är en fin och spännande bok för barn i yngre förskoleåldern och den passar både hemma eller i barngruppen.

 

Djuren hundar textDjuren hundarDjuren tiger


Djuren
Författare och illustratör: Sara Olausson
Förlag: Urax (2014)
ISBN: 13 siffror
Antal sidor: 32
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *