Hus är gott, sa Oskar

Gissa om jag blev glad när jag hörde att boken kommit ut igen? En favoritbok från när man själv va liten, visst är det något speciellt med dem? Boken handlar kort och gott om Oskar. Han gillar inte glass eller köttbullar man av en slump upptäcker Mamma att han äter hus. Ni vet, tegelstenar, spik och skruvar, brädor och så vidare. Som tur är får han inte ont i magen av denna speciella kost så han får mumsa vidare.

Min son på 2,5 år älskar boken. Han sitter och låtsasäter allt det Oskar ratar och ojar sig när Oskar är hos doktorn. Själv sitter jag och småfnissar åt det faktum att boken är från 70talet och det har hänt en del med barnböcker och barnuppfostran sen dess. Oskars mamma lämnar tex Oskar i barnvagnen utanför affären när hon handlar. När de är på kalas glömmer de av Oskar som sitter i vardagsrummet och blir så hungrig att han börjar äta på golvet.

Jag tycker fortfarande att boken är en guldklimp. Enkel att läsa, roliga bilder och en historia som är speciell på ett vardagligt sätt.


Hus är gott, sa Oskar
Författare: Larserik Eriksson
Illustratör: Larserik Eriksson
Förlag: Rabén & Sjögren
Antal sidor: 32
ISBN: 9789129671025
Köp: Du hittar boken på bland annat Adlibris och Bokus

Tidigare skrivet om boken på Barnboksprat

Författare: Emma Gustavsson

Mitt namn är Emma Gustavsson och jag är fantastiskt glad över att få möjligheten att dela med mig lite av mina upplevelser av barnböcker i denna blogg. I augusti 2009 fick vi en son och hans lillasyster är född i februari 2011. Vi läser dagligen, mest innan natten, och barnen leker med böcker på samma sätt som med andra leksaker. Vi har fastnat för pek- och bilderböcker trots att sonen nu börjar bli så gammal att man kan läsa historier för honom. Anledningen till att just pek- och bilderböcker är våra favoriter är att vi tecknar (TAKK) med sonen och målet är att även lillasyster kommer börja teckna. Då är denna typ av böcker helt fantastiska eftersom vi tränar på tecken samtidigt. Mer om mig hittar ni på min blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *