Jultröjan

Katten Fransson bor i en låda på gatan. Där är väldigt kallt, så varje morgon börjar Fransson med en runda i staden för att värma upp sig. En dag börjar Franssons stickade tröja repa upp sig och snart har hen ingen tröja kvar. Vad ska hen göra? Vintern är så lång och kall… Plötsligt rycker det till i garnet som en gång var en tröja.

Cecilia Heikkilä har med fantastiskt fina illustrationer skapat en mysig och söt julbok för de yngre barnen. Vi får följa Fransson genom staden och upptäcker ganska snart att hen är rätt ensam. Samtidigt är boken spännande, rolig, glad och mycket gullig. En högläsningsbok som passar bra på mörka vinterkvällar. Jag gillade den mycket och läser gärna mer av Heikkilä.


Jultröjan
Författare och illustratör: Cecilia Heikkilä
Förlag: Bonnier Carlsen, 2018
ISBN: 9789163898952
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *