En läskig resa från A till Ö

läskig resa omslagJag fick förmånen att läsa utkastet till den här storyn för ett tag sedan och tyckte manuset var en rolig idé. Nu i utgiven form och med bilder till blir det en riktigt charmig bok som jag tror kan tilltala de mindre barnen väldigt mycket.

Boken är skriven av författarna Jennie Elverstig och Anna Hansson. Som författarduo har de även gjort flera barnböcker om hästarna Drutten och Plutten som finns utgivna av Kikkuli bokförlag. Båda bor i Ånge, inte alltför många mil från Lilla Söråker där jag bor, så jag har följt Anna Hansson karriär sedan starten.

En läskig resa från A till Ö är utgiven av Idus och är en alfabetssaga där det rimmas en hel del kusligheter. Egentligen ganska så harmlösa kusligheter för här är både vampyrer och spöken väldigt gulliga i Jonas Olssons framställning. På bokens baksida står det;

A som i andar,

B som i blod.

För att läsa den här boken

krävs en del mod.

Med enkla och roliga rim tar författarna oss genom olika scener. Häxor som flyger kvast och mår illa, monster som har problem med tovig päls och trollkarlar som råkar trolla fel. Det är småkul och med mycket tilltalande illustrationer. Jonas Olsson tecknar också till 91:an och jag gillar verkligen serietidningsstilen. Jag vet att Jonas och Anna har samarbetat tidigare. I Anna Hansson nya bokserie om familjen Skurk, som ges ut av Beta Pedagogik, så har Jonas Olsson illustrerat hela serien. Anna är nämligen flitig författare som har kommit ut med en imponerande samling titlar på bara några år. Ifall ni nu undrar varför jag rabblar en massa bokförlag och andra böcker här i recensionen så är det bara för att visa min beundran för driftiga och duktiga barnboksskapare.

läskig resa 4

Jag rekommenderar varmt den här boken för barn mellan 3-6 år och den känns perfekt för en rolig sagostund på förskolan. Vill man läsa den hemma inför nattningen kanske en kvällslampa kan lysa innan man somnar. Lite otäckt kan det ju vara.


En läskig resa från A till Ö.
Författare: Anna Hansson & Jennie Elverstig
Illustratör: Jonas Olsson
Bokförlag: Idus
Läsålder: 3-6 år
Antal sidor: 64
Utgivning: 201503
ISBN: 9789175771670 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *