Det går bara inte

Det går bara inte är Camilla Jönssons debutroman och den släpptes i mars nu i år. Den handlar om Emelie, en gothtjej i gymnasieåldern som går estetiska programmet. På en fest möter hon Sander – han är några år äldre och svartklädd med långt svart hår, d.v.s. toksnygg. Emelie känner en stark attraktion till Sander och kvällen slutar med en kyss. Dagen efter har hon lovat att gå på konsert med Viktor, en hårdrockare från skolan som hon brukar snacka med ibland och det här är första gången de ska träffas utanför skolan. När hon kramar Viktor för att säga hej känner hon hur varm han är och de har en toppenkväll tillsammans och bestämmer sig för att ses under söndagen för att ”göra ingenting”. De båda killarna smyger sig in i Emelies hjärta och hon spenderar tid med bägge två. Emelies bästa kompis Stina tycker att hon är oschysst men Emelie varken kan eller vill välja mellan dem. Fast det går ju bara inte att vara tillsammans med två stycken samtidigt.

Boken var väldigt lättläst och språket är enkelt och trovärdigt. Jag har väldigt liten förståelse för hur Emelie hanterar sin situation och kan inte känna någon sympati med henne. Förutom då att hon gillar Joy Division vilket alltid genererar pluspoäng hos mig. Jag tror absolut på att människor kan vara kära i fler än en person samtidigt men historien förmår inte fullt ut gripa tag i mig utan lägger sig mer lättsamt ovanpå. Det finns ett bra driv i historien även om den känns lite fragmentarisk emellanåt och jag sträckläste den väldigt snabbt.


Det går bara inte
Författare: Camilla Jönsson
Förlag: B Wahlströms (2013)
ISBN: 9789132161728
Antal sidor: 261
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *