Kärleksmysteriet

KärleksmysterietKärleksmysteriet är den sextonde fristående delen i serien om LasseMajas detektivbyrå. Det är kärleksfestival i Valleby och Muhammed Karat ska skänka fem kronor till världens behövande barn för varje puss och kram invånarna ger varandra. Givetvis är det någon klåfingrig person som lägger vantarna på pengapåsen… vem kan det vara som är samvetslös nog att stjäla pengar från barn?

Åter en fiffig och mycket lättläst deckare enligt Widmark-receptet. Det jag skrev om Tidningsmysteriet gäller i stort sett även för Kärleksmysteriet.

Jag kan inte låta bli att fundera på vad jag själv skulle ha tyckt om dessa böcker när jag var liten. Jag slukade Fem-böckerna när jag gick i lågstadiet, så jag gillade verkligen deckare, men jag kan inte minnas att jag läste riktigt så här enkla böcker. Jag hade lätt för att läsa, så det var nog roligare med mer utmanande böcker. Det ska bli spännande att se vad Ava läser när hon börjar kunna göra det själv! Jag är absolut av inställningen att hon får läsa precis vad hon vill, det viktigaste är att det är roligt. Givetvis kommer jag att försöka intressera henne för riktiga böcker om hon bara skulle vilja läsa Bamse, men man lär sig ju mycket av att läsa enkla texter också.

Kärleksmysteriet
Kärleksmysteriet, ett uppslag ur boken

Hos Adlibris kan man provläsa början av boken, jättebra!


Kärleksmysteriet
Författare: Martin Widmark
Illustratör: Helena Willis
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 92
ISBN: 9789163859410
Köp: jämför priser hos Prispallen

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *