Handbok för spökjägare

Handbok för spökjägareDen här bokrecensionen är ett samarbete mellan mig, Helena, och min elev William. Vi har läst boken Handbok för spökjägare som är skriven av två bröder som i spökjägarsammanhang kallar sig för LaxTon. Extra roligt blev det när vi fick reda på att min kollega Åsa är kusin med de två bröderna.

 

Boken är indelad i sex kapitel:

  • Om LaxTon: här berättar bröderna om sin historia och om sina kusiner Peter och Johanna som dog i en brand när de bara var 11 och 5 år gamla. Tony och Niclas har upplevt att de döda kusinerna kommer och besöker dem. Första gången Tony var med om det var när han var i 9-årsåldern och en gipsfigur som Johanna hade målat rörde på sig och det blev kallt i rummet.
  • Paranormalt: i den här delen av boken förklarar LaxTon olika sorters paranormala fenomen, som t.ex. ljussken/orb, energier/andar, ljud och saker som flyttar sig.
  • Utredningar: här berättar de om hur de gör utredningar och vilka instrument de använder. De har även uppfunnit ett eget verktyg som de kallar Paranormal Music Box.
  • Platser: LaxTon har valt ut några av de platser där de gjort utredningar, t.ex. Akamella ödekyrkogård, Barnmördarkorset och Borgvattnets prästgård (som de numera är ägare till). Det är riktigt kusliga saker de berättar att de har upplevt!
  • Q & A: i det här avsnittet får vi läsa om vad folk har frågat Tony och Niclas om deras spökjakter.
  • Spökrapporter: i slutet av boken finns några sidor med spökrapporter från olika personer som själva varit med om övernaturliga saker.

Så här säger William om boken:

Jag tyckte att boken var spännande och lite kuslig. Den var väldigt lärorik. Jag kände att man fick veta väldigt mycket om varför de började och de förklarade bra hur man gör en utredning och varför de gör utredningar. Det som var mest spännande var när jag läste om deras historia, att deras kusiner kom tillbaka och hälsade på dom. Jag tror egentligen inte på spöken, men jag har varit med om saker som jag inte kan förklara.

Helenas tankar om boken:

Jag tyckte precis som William att det var spännande och lite läskigt. Det jag tyckte var bland det mest intressanta var att läsa om de verktyg som används för att upptäcka övernaturliga fenomen. Jag blev också fascinerad över hur noggranna de är när de gör sina utredningar. Jag brukar säga att jag inte tror på det övernaturliga, men 100% säker är jag nog inte…

LaxTon har en hemsida du kan besöka om du vill veta mer, och de har även en YouTubekanal med en massa utredningar. Jag och William har bland annat tittat på ett avsnitt där de besökte Växhuset i vår hemstad Västerås.

Sidor ur boken Spökjägare

Titel: Handbok för spökjägare
Författare: Tony Martinsson och Niclas Laaksonen
Förlag: Bonnier Carlsen
ISBN: 978-91-7975-033-6
Kan köpas på Adlibris, Bokus och där böcker säljs.

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

2 reaktioner till “Handbok för spökjägare”

  1. Hej Helena och William!
    Tony och Niclas här från LaxTon Ghost Sweden, tack för eran fina bokrecension. Vi blir så glada att ni gillade boken.
    Tusen tack för att ni rekommendera boken till andra / LaxTon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *