Gropen

På skolgården finns en plats som är perfekt för alla sorters lekar. Gropen! Gropen är bra. Men de vuxna tycker att Gropen är farlig och att barnen inte borde vara där.

Emma AdBåges nya bok bygger på en Grop som fanns på skolgården hon brukade hänga på. Det märks att hon har kvar många minnen och känslor från alla lekar hon lekt där, för Gropen är en riktig fullpoängare! Här ryms ett barnslikt språk och tankesätt med den stora passionen för leken och fantasin. Samtidigt finns det träffsäkra vuxna som tycker allt är farligt (trots att farliga saker kan hända var som helst, till exempel på trappan utanför skolan) och nervösa står på kanten av Gropen och tittar på barnen. Men ingenting kan stoppa barnens lek och det visar den här boken. Här finns mycket igenkänning och inspiration för aktiviteter bortom surfplattor. AdBåge står på barnens sida och har gjort en bok jag tror passar perfekt för både barn och vuxna.


Gropen
Författare och illustratör: Emma AdBåge
Förlag: Rabén & Sjögren
ISBN: 9789129701012
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

En kommentar till “Gropen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *