Fummel och drummelrekordet

Farfar har långt öronhår, är klumpig och alltid på humör för att försöka slå rekord. Det är tur att Flax är där och hjälper till med rekordförsöken och håller lite ordning på Rekordfarfar. I alla fall så gott det går för när farfar är i farten så blir det ofta lite tokigt.

Rekordförsöken den här dagen blir många men korta. Det börjar med att försöka kasta så långt som möjligt med en tegelsten och slutar med en fot i sockervadd och huvudet i en bongotrumma. Flax filmar alla försöken med sin telefon och även fast rekordförsöken aldrig slutar med att det blir ett faktiskt rekord så blir det i alla fall en rekordfilm gjord. En film som hela staden får ta del av och som resulterar i utdelning av en medalj.

Bilderna av farfar motsvarar läsarens förväntningar, extra roligt är det med farfars öronhår, såklart, som befäster föreställningen om att farfar är mer än tokfarfar än en rekordfarfar. Vid flera tillfällen under högläsningen utbrister det lyssnande barnet:

”Jag vill också ha en sådan farfar!”

Lite kul kuriosa finns i slutet av boken i kapitlet ”författarens rekordfakta”.

Tidigare böcker som har recenserats med Rekordfarfar på Barnboksprat är Snökaosrekordet.

 


Fummel & drummelrekordet
Författare: Johan Rockbäck
Illustratör: Johanna Arpiainen
Förlag: Idus förlag
ISBN: 9789175774350
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *