Du och jag, min skatt: Tvååringen

du och jag min skatt 2Fin och varierad bok även denna del i antologin för de små åldrarna. Min favorit är ändå Du och jag, min skatt: Ettåringen. Se gärna min mer kritiska hållning till Du och jag, min skatt: Treåringen. Faktum är ju att avgränsningen vad som passar till en specifik ålder i varje enskild bok i serien, torde vara svårhanterad. Här är det tämligen väl avvägt i känslor och framställningar. Jag vill ge en speciell eloge till de olikartade valen av illustratörer.

Bokens mottagare får ju sanslöst fina bilder till livs (se nedan), samt naturligtvis sådant som jag inte uppskattar lika mycket rent visuellt, men som nog ändå håller för ett visst uttryck. Det är ju just det att genom variationen försöka tillgodose alla lite grann. Oavsett vad en förälder tycker kan det vara ett gott val att visa fram en del av Sveriges bildskatt, det som är det som finns att tillgå nu för dagens barnaögon runt om boksammanhang. Sedan uppskattar jag inte att det visas fram mat till barn som falukorv och annan korv. Här tycker vi alla olika, troligen finns detta med för igenkänningen för många barn. Men bara trist och fantasilöst tycker jag och säkert somliga andra. Om vi då lyfter blicken från det förutsägbara, så blandas små sagor med sånger och tillhörande bild. Gott så. Välj favorit. Eller snarare, låt barnet välja!

Bra format, inte för stor bok att jonglera med vid nattningen.

SorryDenna bok ingår i ”Du och jag, min skatt” som är en antologiserie uppdelad efter ålder: ”Nollåringen”, ”Ettåringen”, ”Tvååringen”, ”Treåringen”, ”Fyraåringen” och ”Femåringen”.
 Antologiserien hämtar inspiration ur barnets utvecklingsfaser.

Karusellen

 

 

 

 

Idesov


Du och jag, min skatt: Tvååringen
Författare: Flera
Illustratör: Flera

Förlag: Bonnier Carlsen (2014)
Antal sidor: 157
ISBN: 9789163877964
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *