Ny barnbokspratare: Anna Bouka

Hej!

Jag heter Anna Bouka och är en ny skribent här på Barnbokspratarna. Jag blev mamma till en dotter hösten 2011 och har haft turen att dela mitt läsintresse med henne. Det har resulterat i en hel del besök på biblioteket där vi förtjust kurar upp oss i en fåtölj och begraver våra näsor i barnböcker. Även hemma läser vi och diskuterar kring våra böckers karaktärer och deras äventyr. Det är fascinerande att följa med in i ett barns tolkningar av böckernas värld och med henne som ledstjärna tränas jag i att återigen använda fantasin. När det blir tid över läser jag gärna på egen hand och då helst skönlitteratur och en del facklitteratur.

Jag är en ny bloggare här men har bloggat sedan ett tag tillbaka på Björnen Sover som jag delar tillsammans med en vän. Det är en blogg om livet som småbarnsförälder där jag får utlopp för ett av mina största intressen – att skriva!

Jag har läst beteendevetenskap med pedagogik som huvudämne på Stockholms Universitet och jag har efter det, under många år, arbetat med människors hälsa och välmående.

Jag ser verkligen fram emot att få recensera böcker här på Barnbokspratarna!

Bild, Anna Bouka 2

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *