Min naturbok – djur i skogen

naturbokMin naturbok – djur i skogen är en pysselbok där skogens djur presenteras med små faktarutor och där det ges förslag till pyssel. Den har ett helt ark med klistermärken som man kan placera på de olika sidorna.  Exempelvis får man veta att kattugglan jagar på natten och sväljer sitt byte helt. Sedan spyr hon ut hår och ben i form av en boll. Urk…

Läsaren uppmanas att färglägga ugglan, klistra fast sorken i klorna på ugglan som flyger och klistra in spybollarna i boet. Lite pyssel och samtidigt ett kreativt sätt att lära sig ny kunskap.

Jag hade önskat mig lite mer tomma ytor att färglägga. Det lämnas inte mycket åt barnens fantasi då det gäller färger och målning, även om själva klistrandet är kreativt och roligt. Olivia Cosneaus egna färger i illustrationerna är matta och mörka i sin ton, en aning för tråkig för att passa min smak.

 

IMG_5864

IMG_5863

I Min naturbok – Fåglar i världen går boken ut på samma sak. Här är det all världens fåglar i världen där man kan lära sig om fakta samtidigt som man ritar och klistrar. Två böcker för vetgiriga pysslare!


Min naturbok – djur i skogen
Författare & Illustratör: Olivia Coseaus
Förlag: Kabusa böcker
Utgiven: 201308
Antal sidor: 24
ISBN: 9789173553384
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

2 reaktioner till “Min naturbok – djur i skogen”

  1. Min 6-åring har haft kul med sin fågelbok. Hon har lärt sig en hel del också om vad olika fåglar äter och var de bor. Men böckerna lämnar ju inte mycket åt fantasin som du säger och passar nog bäst för ganska ordentliga barn som vill att allt ska vara sådär perfekt. (själv har jag flyttat några av hennes felaktiga klistermärken och det kryper i kroppen på mig ibland…heheh…)

  2. Ja, alla barn är ju olika men jag tror man lär sig mer om man får stanna kvar länge på varje sida – inte bara läsa och klistra utan också sitta och färglägga. Så det var lite tråkigt att det var så liten möjlighet till den delen. Men alla sådana här pysselböcker är ju så mysiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *