Önska bort, önska nytt

Det Ingrid Olsson skriver i den här boken om fyra killar och fyra tjejer kan inte lämna någon oberörd. Åtta livsöden, åtta ögonblick i några ungdomars liv, åtta gråtvarningstexter.

Det sägs oftast inte rakt ut, det antyds och genom sammanhanget förstår man (eller gissar sig till) vad det är som hänt eller vad som just nu försiggår i dessa ungdomars liv. En död mamma, en förestående abort, en missbrukande förälder, en frånvarande pappa. Det handlar om att tvingas bli vuxen för fort, att göra sig fri från sina föräldrar, att ofrivilligt inte ha någon förälder, om att känna stor ensamhet….

Jag vill inte berätta vad historierna handlar om, jag vill att du ska läsa själv. Läs gärna högt om du har ungdomar i din närhet. Prata om det ni läser om.

Jag läste först en av berättelserna för en av mina klasser på högstadiet igår, sen ville de höra en till, och en till, och en till, och…Det är helt enkelt berättelser som berör.

Provläs den första berättelsen här.

Vill du läsa något mer av Ingrid Olsson? Recension av hennes Jag vill bara att du gillar mig finns här.


Önska bort, önska nytt
Författare: Ingrid Olsson
Förlag: Gilla böcker
Antal sidor: 124
ISBN: 9789186634285
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *