All världens djurungar

Det här är rabén&sjögrens serie Fantastiska fakta och böcker som är lätta att tycka om. Min nioåring älskar faktaböcker och som tredjeklassare håller de på med mycket forskningsprojekt i skolan. Hon fullkomligt slukade boken.

Jag tror fakta lockar, speciellt barn, då texterna är uppbyggda på detta ”plottriga” sätt. Layouten blir spännande då inte texten följer en strikt mall utan man kan läsa från faktarutor, mellan bilderna som visar djuren eller så öppna små flikar för att se vad som står bakom dem. En rolig detalj var också klistermärkena där barnet kan klistra fast dem på  vykort med rätt miljö för rätt djur. Blir som en läsförståelse och bakläxa men på ett mycket roligt sätt. Bilder på djur och natur är alltid ett träffsäkert sätt att locka barn med om man vill få dem att läsa.

Jag gillar illustrationerna i boken och några så fint skildrade att man inte kan skilja dem från riktiga fotografier eller tecknade. Eller är alla tecknade? Jättesvårt att se ibland.

All världens djurungar är indelade i olika områden. Här möter man djuren i djungeln, havet, varmare länder, högt upp på berget, i kylan, på savannen, i skogen, bland molnen, på bondgården och på ängen. Naturligtvis inte alla djuren i världen men många kända och okända djur att bekanta sig med. Jag fann stort nöje att läsa den för mina barn.


All världens djurungar
Förlag: raben&sjögren
Antal sidor: 24
ISBN: 9789129684117
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *