Björnens sång

En liten, liten björn ska sova med sin björnpappa i idet, men så får han syn på ett bi. Då måste det ju finnas honung någonstans! Lilla björn sätter av efter biet och strax märker Pappa björn att det blivit kallt på magen där barnet borde ligga. Så får vi följa med på ett äventyr där Lilla björn jagar biet och Pappa björn jagar Lilla björn genom Paris gator och ända in på operan. På varje uppslag får vi som läsare jobba hårt för att hitta Lilla björn i myllret.

Benjamin Chaud är en av mina favoritillustratörer och även denna gång är bilderna fantastiskt fina. Det finns oerhört mycket att titta på och både jag och Ava (snart 4 år) tyckte det var roligt att leta efter Lilla björn. Ganska lagom svårt också, jag hittade faktiskt inte björnen i det första stadsuppslaget första gången vi läste boken, men jodå, han är med på varje uppslag, jag lovar. :)

En extra kul bonus är att barnet och kaninen från Min kanin Sockan kan ses i björnarnas skog:

Lilla björn och biet finns också där, kan du hitta dem?

Björnens sång är en av böckerna Lisa Bjärbo tipsade om i Nyhetsmorgon på TV4.

Ett klagomål bara: jag gillar verkligen inte att Benjamin Chauds böcker blir större och större. Var ska det sluta? Kommer det ens gå att få in böckerna genom dörren om några år..? Den här boken kan i alla fall inte stå i Avas bokhylla. I stället får den nu ligga på diagonalen i en av lådorna i den (så här ser den ut). Det är två böcker som får ligga så och båda är Benjamin Chauds…

Men förutom det: himla mysig bok det här!


Björnens sång
Författare och illustratör: Benjamin Chaud
Förlag: Rabén & Sjögren (september 2012)
Antal sidor: 32
ISBN: 9789129681161
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Björnens sång”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *