Utlottning av bokpaket! Emil Wern – detektiv

Barnboksprat har fått den äran att lotta ut inte mindre än tre bokpaket med Anna Janssons böcker om barndetektiven Emil Wern. Han är son till polisen Maria Wern som Annas kriminalromaner (för vuxna) handlar om. Mimmi Tollerup är det som har illustrerat hela bokserien. Böckerna riktar sig till läsare i åldern 6-9 år.

Så här gör du för att vara med i utlottningen: skriv en kommentar till detta inlägg eller till inlägget på vår Facebooksida (https://www.facebook.com/barnboksprat), tipsa sen så många vänner du kan genom att maila dem, dela (på Facebook) eller på annat sätt sprida att utlottningen finns. Du har till midnatt söndagen den 15/7 på dig, vinnarna presenteras här på måndagen den 16/7. Lycka till!

Bokpaketen innehåller alla sju titlar:

 1. Silverskatten
 2. Klasskassan
 3. Riddarnas kamp
 4. Bankrånet
 5. Förbjudna sopor
 6. Ficktjuven
 7. Skeppets gåta

Vill du läsa om hur en skolklass i Eskelhem på Gotland har använt Annas böcker i undervisningen? Läs bloggen Detektiven Emil och vi

Hör Anna själv berätta om Emilböckerna:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

36 reaktioner till “Utlottning av bokpaket! Emil Wern – detektiv”

 1. Kul! Jag sett denna serie i handeln, men inte läst några och har framförallt inte tänkt på att det finns koppling till Maria Wern(som jag har läst flera). Jag vill gärna vara med i utlottningen!

 2. Åååå, de verkar så spännande! Jag vill vara med i utlottningen! :D

 3. Jag är väldigt gärna med i utlottning av Anna Janssons spännande böcker om Emil. Men för min del är det inte till något barn eller släkting som de skulle passa för. Här är det av rent egoistiska skäl. Jag vill läsa dem själv. Älskar böcker för de unga i sinnet.

  Hälsningar från Mange drygt, 50 år ung

 4. Jag vill gärna vara med i utlottningen. Verkar vara spännande böcker Mina barnbarn börjar närma sig 6-årsåldern och tycker mycket om att vi läser böcker för dom.

  Hälsningar Inger

 5. Till och med jag blir sugen på dessa böcker med Emil Wern (har läst Anna Janssons alla böcker om Maria Wern) , tänk att få dela upplevelsen med min son, vi älskar att läsa böcker tillsammans!

 6. Jag vill vara med! Vilka underbara böcker att läsa högt tillsammans med Ella (och Karl) innanläggdags.

 7. Vill gärna vara med i utlottningen. Min dotter har kommit till den åldern då hon vill ha lite längre och mer utmanande böcker när vi läser högt. Eftersom jag själv läst alla böcker om Maria Wern vore det roligt att få läsa böckerna om Emil Wern tillsammans med dottern.

 8. Underbara böcker, skulle passa perfekt till semestern.

 9. Tycker mycket om Maria Wernböckerna. Nu vill jag gärna kunna läsa om hennes son för barnbarnen. Tydligen poppis böcker, fanns inga inne på bibblan där jag tänkte låna dem. Blev nu glad och förhoppningsfull då jag fick se den här utlottningen :-)

 10. Det vore jättekul att vinna detta bokpaket! Vi har inte läst någon av böckerna, men jag gillar Maria Wern!

 11. Jag vill gärna vinna lite böcker, bra att ha tills barnbarnen kommer.

 12. När jag har vunnit dem och läst dem ger jag dem gärna vidare till skolbiblioteket på min pojkes skola. Denna skola har inget skolbibliotek och jag försöker trycka på så att de åtminstone ska skaffa några hyllor med bra böcker. Hur ska annars eleverna få lust att läsa?

 13. Jag skulle bli väldigt glad för detta bokpaket. Jag är ett stort fan av Anna Janssons vuxendeckare så det hade varit roligt att dela hennes skriverier med den yngre skaran.

 14. Vi är väldigt gärna med i utlottning av böckerna. Jag har en (snart) åttaåring här som skulle bli överlycklig att få en ny bokserie att sätta ögonen i.

 15. Min dotter är 7 och jag vill gärna introducera henne till spänningens och klurighetens värld.

 16. Hej!

  Vill gärna vara med och tävla! Böckerna skulle passa bra för mina elever.

  Jag har tipsat om tävlingen på fb.

  /Mari

 17. Mina killar växer ju till sig och i väntan på det kan jag läsa för syskonbarn och vänners barn.

 18. De här böckerna skulle mina barn gilla, speciellt efter Gotlandsresan förra året. Kul med Anna Wern-kopplingen också!

 19. Har två barn som skulle sluka dessa böcker! Har delat på Facebook.

 20. åh, den här chansen vill jag inte missa! Dottern har kommit igång med bra flyt i läsningen och vi går ofta till biblioteket. Häromdagen kom hon och ville visa mig något, då hade hon rensat ur en hylla i bokhyllan, vad ska du ha där? frågade jag och svaret blev ”mina egna kapitelböcker!” tänk att kunna ge henne en hel serie!!!

  Tipsar så många jag hinner så här i sista minuten!

 21. Vad glada vi skulle bli om vi vann detta, var och tittade på böcker idag och sonen höll i Silverskatten men bestämde att han skulle köpa den efter att vi har varit på Kolmården. Han är verkligen i bokslukaråldern och läser bok efter bok.

 22. Min sjuåring skulle älska de här! Han håller just på att knäcka läskoden själv, men vi är ständigt på jakt efter spännande böcker att läsa högt i om kvällarna.

 23. Letar konstant efter böcker som passar sonen (5år), inte helt lätt. Detta kan vara ett sätt :)

 24. Ohh vad roligt vill jättegärna vinna så min 8 åriga dotter kan läsa.Hon har precis kommit på hur kul det är att läsa själv.Har delat på FB

 25. Åh, såklart jag önskar vinna! Skulle passa så ypperligt åt vår läsovilliga son som vi kämpar och kämpar för att hitta lämpliga böcker till! Hans kommentar häromdagen var – jag skulle vilja läsa spännande böcker! Grejen är den att när han väl gillar en bok vill han bara läsa likadana böcker så en hel serie vore guld värt. Mvh Åsa

 26. Åh! Jag har läst flera av böckerna för min dotter. Nu börjar hon bli för stor men jag vill så väldigt gärna vinna dom till mitt fina syskonbarn. Han fyller 6 år på fredag och har blivit dn jätteduktig läsare under sommaren. Att läsa om Emil Wern vore extra roligt då vi tillbringar mycket tid hos släktingar på Gotland vilket gör att miljöerna är välbekanta. Det vore toppen att få vinna!

 27. Vem skulle inte vilja ha alla dessa böcker!? I min klass, en 1-2:a, finns många som redan slukar böcker och många andra som är på gång. En sådan här bokskatt i klassrummet vore toppen! Vi håller tummarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *