Familjen Considines förbannelse

Ibland fastnar jag för böcker just bara för deras omslag och titel innan jag ens läst handlingen. Författaren Gareth P. Jones bok Tvillingarna Thornthwaites testamente läste jag förra året just för det morbida omslaget av två svartklädda barn som höll på att mörda varandra.

Nu kommer Familjen Considines förbannelse och även den har ett omslag, titel och en handling som lockar mitt läsintresse.

Mariel har precis fått veta att mamman under alla år har hemlighållit att hon har fem morbröder, sju kusiner och en mormor. Nu när mormodern har dött så åker Mariel med sin mamma till begravningen och möter en märklig skara kusiner som inte alls vill ha henne där. De tvekar inte ens till att döda den som kommer nära sanningen. Under tio dagar kommer Mariel få bo hos alla sina morbröder och deras barn och allteftersom avslöjas fasanfulla sanningar om släktens förbannelse.

Det här var en riktig bladvändarbok och otäckt ruggig ibland. Trots så många inblandade människor så är karaktärerna så intressanta att det inte alls är svårt att hålla reda på dem. Författaren väver ihop historien så bra och jag hade gärna velat ge den högt betyg men i slutet vänder den på ett sådant oväntat sätt att jag blev lite besviken. Men den är väl värd att läsas och jag rekommenderar den till barn- och ungdomar som gillar att bli lagom skrämda. En sån där bok som jag gärna hade velat se filmatiserad. Mer kan jag inte avslöja.


Familjen Considines förbannelse
Författare: Gareth P. Jones
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor:272
Utgiven: 201206
ISBN:9789163871115
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

2 reaktioner till “Familjen Considines förbannelse”

  1. Jag håller med om slutet. Jag trodde inte att man fick göra så i barnböcker, så det är teoretiskt häftigt, men känns väldigt ologiskt. Jag lockades också av framsidan! Jag tycker att det är en väldigt bra framsida som fångar alla karaktärernas drag väldigt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *