Fakta varje dag! (app)

Eftersom jag har en vetgirig 5½-åring i huset tyckte jag att det var spännande att få testa den här appen som presenterar ny fakta varje dag hela året. 366 nya saker kan man få lära sig om man är riktigt intresserad och nyfiken! Varje dag får man veta något nytt, och man kan även återvända till de dagar som redan passerat för att lyssna och läsa igen – men ”fuska” genom att försöka ta reda på kommande fakta går inte! :-)

Den lilla faktatexten läses upp av en berättarröst så det går finfint att använda appen även om man inte kan läsa själv än. Vill man dela med sig av det man nyss lärt sig går det alldeles utmärkt; genom att peta på en hjärtikon kan man e-posta eller lägga upp informationen på Facebook. Man kan också spara sina favoriter för att senare kolla dem igen genom att peta på en stjärnikon.

Fakta kommer från varierande områden som t.ex. djur, natur, geografi och historia. Visste du t.ex. att din hud väger dubbelt så mycket som din hjärna? Eller att kor kan gå uppför trappor men inte nerför? Bra att veta är också att luften du andas in varje dag räcker till att blåsa upp 675 badbollar! Den kunskapen är väl något att skryta med både på förskolan och på (för oss vuxna) festen?

En trevlig och lättanvänd app med skoj och intressant fakta i en härlig blandning. Den kan nog hålla sonen sysselsatt på bilresan till farmor och farfar imorgon!

För dig som inte är bekant med vad en app är, här kan du läsa en förklaring.


Fakta varje dag! (app)
Författare: Wombi produktion
Förlag: Wombi produktion
Köp: i iTunes Store

 

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

En kommentar till “Fakta varje dag! (app)”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *