Tävling: Vinn Pojkarna av Jessica Schiefauer

Barnboksprat har ett ex av Jessica Schiefauers Pojkarna att tävla ut. För att vara med, gör så här:

 • Skriv ett boktips om en bra barn- eller ungdomsbok. Det behöver inte vara långt, men ett par meningar vill vi i alla fall ha.
 • Om du länkar till tävlingen (t.ex. på din blogg, Facebook eller i ditt favoritforum) får du en extralott i dragningen. Adressen är: http://www.barnboksprat.se/2011/08/18/tavling-vinn-pojkarna-av-jessica-schiefauer/ och du får gärna låna bilden (URL).
 • Ge oss ditt boktips och berätta var du länkat (om du gjort det). Du kan skicka bidraget som en kommentar till detta inlägg på bloggen, eller på Facebook.

Tävlingen är öppen till och med den 31 augusti.

Genom att delta godkänner du att vi publicerar ditt tips i ett inlägg på bloggen, även om du inte vinner tävlingen.

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

12 reaktioner till “Tävling: Vinn Pojkarna av Jessica Schiefauer”

 1. Jag tipsar om Persikosommar.

  Boken handlar om tre tjejer som blir vänner över en sommar. Dom 3 hamnar på en persiko odling. Tillsammans går dom igenom en sann vänskap, killar, familjer, knäppa tanter. Jag tycker den är jätte bra och det är kul att det finns två fortsättningar på boken. De heter Och sedan kom hösten och Ett år senare!

  jag har länkat på min blogg. Skytown.blogg.se

 2. Hej !

  Ett bra boktips är Systrar i Jeans. Den är handlar om 4 bästa vänner som delar på ett par jeans , som dom skickar i mellan sig under en sommar. Och på så vis håller dom kontakt med varandra och dela med sig av sina äventyr.

  Jag kan nog inte vara med och tävla för jag har bara vanlig mail.
  Men hoppas någon kommer att läsa denna bok och fortsättningarna och kolla på dom 2 filmer som finns.

 3. Hej!

  Vill tipsa om RYMDRESAN, Markus och Marianas äventyr med farbror Albert av Christer Fuglesang.

  Enspännande berättelse om rymden dvs rolig att läsa och man lär sig nya saker om rymden.

  Får kanske inte heller vara med pga endast mail, men läs boken!! Mina killar älskar den.

 4. Jag gillar verkligen mårten melins böcker. Som trolleri var en fullträff och förvandlad ligger inte långt efter. Spirande pubertet och mängder av monster! Och som den bibliotekarie han är så lyckas han klämma in lite källkritik!

  Länkat på vadjaglaser

 5. Jeg anbefaler både en bog og et makkerpar, nemlig Idiot! af Oscar K og Dorte Karrebæk.
  Det er en vidunderlig smuk bog om det at være anderledes i en verden, der ikke er indrettet til at stikke ud. Men det er også en tung og trist bog, der rummer et ufatteligt vemod, som kræver sit af læseren/ oplæseren. Bogen er udgivet i billedbogsformat, men henvender sig i kraft af sine tematikker til et langt ældre publikum end dem der sædvanligvis læser billedbøger.
  Vi følger en evnesvag drengs opvækst, delvist beskyttet af sin mor. Vi ser hvordan han drilles og mødes med hån og fornedrelse af sine omgivelser, mens han selv befinder sig i en drømmeverden, legende med sin bedste ven, et pudevår. Da moderen på grund af sin alder, ikke længere formår at beskytte sin dreng mod verden, giver hun ham en håndfuld piller og på en anonym bænk forlader de begge verden og læseren.
  Det er en svær bog at have med at gøre og den bliver aldrig en best seller, men den fortjener at blive læst og talt om. Så lad være at være bange for de stor og til tider uforklarlige spørgsmål, men vov jer ud i det, gerne i selskab med jeres børn!

 6. Åh, klart ni får vara med och tävla, ni som tipsar men inte länkar. Jättekul med tips, ju! Men vi säger så här: jag kommer att lotta ut boken bland dem som skrivit bra tips och har man även länkat får man två lotter jämfört med en om man bara tipsat.

 7. Hej,
  Vi skulle vilja tipsa om boken Cirkusflickan av Camilla Lagerqvist. Boken handlar om en flicka som blev såld till en cirkus där hon lärs upp till att bli cirkusprinsessa. Hon längar hela tiden efter sin mamma och är tyngd av den tunga träningen och den elaka cirkusdirektörskan. Men hon hittar även snälla personer på cirkusen som tar sig an henne och hon får leva ett spännande liv som hyllad cirkusprinsessa. Boken är jättefin och riktar sig till både barn och ungdomar. Den är lika fin för vuxna att läsa, t ex högläsning för sitt barn. Ska du köpa en present till ett barn i 7-12-årsåldern, så välj denna. Den kommer garanterat bli uppskattad.

 8. jag vill tipsa om Hungerspelen, första boken i en triologi av Suzanne Collins. Landet där boken utspelar sig består av 12 distrikt och varje år måste samtliga ungdomar i distrikten vara med i ett lotteri där två från varje distrikt väljs ut till en tävling på liv och död. Tävlingen avslutas när endast en överlevande återstår. Spännande och skrämmande och mycket mycket bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *