Wombis pekbok med bilar (app)

Här är ännu en fin pekboksapp från Wombi produktion. Förra gången var det djur, den här gången är det fordon som står på tur att bekanta sig med. Appen är designad för både iPad och iPhone och jag har testat den på iPhone. Såna här små program är perfekta att roa barn med på t.ex. längre bilresor!

När man startar appen får man först välja mellan fyra olika miljöer med några bilar i varje eller en översikt med alla bilar. De olika miljöerna är staden, byggarbetsplatsen, olyckan och på landet. När man petar på ett fordon får man höra hur det låter, sen talar en röst om vad det heter och man ser även ordet – pedagogiskt och bra. Petar man på kugghjulsikonen uppe i högra hörnet kan man välja ett annat språk, ett kul sätt att lära sig vad fordonen heter på  engelska, tyska, spanska, franska, portugisiska eller holländska! Appen har jättefina bilder och behagliga berättarröster.

För min son som är 5 år känns appen i enklaste laget tycker jag (tillverkaren har angett att den riktar sig till barn 0-4 år) men han tycker om den! Jag ska visa honom hur man gör för att byta språk så han kan lära sig fordonens namn på engelska också. Han har nämligen sagt att han vill lära sig engelska för att förstå vad människorna på tv säger! :-)

 

 

För dig som inte är bekant med vad en app är, här kan du läsa en förklaring.


Pekbok med bilar (app)
Författare: Wombi Produktion
Förlag: Wombi Produktion
Köp: iTunes

 

 

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och i juli 2019 kom jag tillbaka som skribent för Barnboksprat efter en tids frånvaro. Jag längtade tillbaka och togs emot med öppna armar! Mina barn börjar bli ganska stora nu (födda 2006 och 2010), så kommande recensioner blir nog till större delen av ungdomsböcker. Det gynnar ju även mig i mitt yrke som lärare i svenska och engelska på högstadiet. För övrigt så tycker jag om jordnötsringar, choklad, att baka och att skriva brev (på de gamla hederliga viset, med papper och penna)!

6 reaktioner till “Wombis pekbok med bilar (app)”

  1. Spännande!

    Lustigt att svenska appar ofta är dyrare än amerikanska. Vanligtvis kostar iphone-apparna 7 kr och iPad-apparna 14 kr. Men de svenska ligger ofta över 20 kr…

    Undrar hur det påverkar försäljningen…

  2. Nu har vi testat denna. Tycker nog att man fick ganska lite för pengarna. Dåligt med interaktion, det är bokstavligt talat en vanlig pekbok som gör ett ljud när man trycker på bilden. Men ingen animering, inget extra liksom.

  3. Johan: Att svenska appar är relativt dyra har säkert att göra med att marknaden är så mycket mindre, eller vad tror du? Tänk bara så många potentiella köpare en app skapad i USA på engelska har över hela världen. Sverige är en pluttmarknad i jämförelse även om man räknar in svensktalande i utlandet. Man kanske måste ta mer betalt per användare för att det ska löna sig att sälja svenska barnappar (och det är nog svårt att bli rik på ändå…) och de flesta kan nog hosta upp 20 kr utan att våndas alltför mycket (i alla fall de som har det gott nog att ha smartphone eller padda).

  4. Ja, fast å andra sidan säljer man förmodligen bara hälften så mycket om appen ligger över snittpriset. Sedan är det ju dessutom enkelt att göra en app tillgänglig för flera språk, i synnerhet en pekbok.

    Kolla t ex Toca Boca, Hapipapi, etc…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *