Textival 2011 ur ett barnperspektiv

Idag hade mitt yngsta barn och jag en härlig dag på Textivals litteraturfestival i Göteborg. Vi lyckades hitta ett par favoritaktiviteter i utbudet av litterära möjligheter.

På mässan i Lagerhuset
På Linnéstadens bibliotek fick vi en mysig sagostund då Richard Dore läste högt ur ”Loranga, Masarin och Dartanjang” och ritade kolteckningar fritt från boken.

Läs Barnboksprats inlägg om Loranga, Masarin och Dartanjang


 

Med Richard Dore och Malin Eriksson hade jag även en givande diskussion om vad som krävs för att få en bok utgiven och de små förlagens viktiga roll för mångfalden av barnböcker. Ett exempel är Malin Erikssons bok, Mia saknad, som är utgiven av Hegas och tar upp vänskapen till en kompis som tvingas leva gömd från en pappa som misshandlat mamman.
Vid resultatet av arkitekturtidningen 4Arks konstnärliga workshop

 

Författare: Emma Lindström

Jag heter Emma Lindström och tycker att det är jättespännande att få ta med dig på några av de resor jag gör i barnböckernas värld. För det mesta läser jag för mina två barn, Elis, som föddes direkt efter stormen Gudruns ankomst vintern 2005 och Olof, som föddes fredagen den 13, våren 2007. Med tanke på deras maffiga ankomst är det kanske inte helt oväntat att de älskar äventyrsfyllda böcker, men vi läser även en hel del lugna och mysiga böcker. Jag arbetar som förskollärare och har läst en läs- och skrivutvecklingskurs samt en barnbokslitteraturkurs i min utbildning. Jag tycker också väldigt mycket om att skriva själv. För tillfället har det resulterat i två böcker som jag tryckt upp för eget bruk.

En kommentar till “Textival 2011 ur ett barnperspektiv”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *