Barnboksprat 2010

När ett år går mot sitt slut är det naturligt att tänka tillbaka på allt som hänt. För Barnboksprat är det en hel del.

Vi har haft fem olika temaperioder: Temavecka: Kärlek, Tema Danmark, Tema Afrika (i samband med bokmässan med samma tema), Tema Läskigt och Det magiska Norden.

Vi har skaffat en sida på Facebook och börjat twittra. Bloggen har bland annat fått en tredje kolumn och skribentsidor.

I februari skrev Vi föräldrar om barnboksbloggar i allmänhet och Barnboksprat i synnerhet och jag var med i en intervju.

En stor och verkligen jätterolig händelse var att vi nominerades till Stora Kulturbloggspriset. Vi vann visserligen inte just det priset, men vi fick i alla fall Beautiful blogger award och Cherry on top award.

Skribenter under hela året har varit Malin Skals, Emma Lindström och jag. I början av året anslöt sig även Sara Narveby (som nu har slutat) och Emma Gustavsson och senare fick vi sällskap av Sara H, Marit Jonsson och Maria Falegård Wahlström. Alldeles i slutet av året kom även Helena Eriksson in i gänget. Det är roligt att vi blivit fler!

Dessutom har vi upptäckt en uppsjö av underbara bloggar och haft kontakt med mängder av läsare, förlag, författare och illustatörer. Tack alla för ett bra år och gott nytt 2011!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *