Nomineringar till Augustpriset


Idag offentliggjordes vilka böcker som är nominerade till årets Augustpris. I kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok är de möjliga vinnarna:

  • Syltmackor och oturslivet av Anna Ehring
  • Jag finns av Maja-Maria Henriksson
  • Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld
  • Jag tycker inte om vatten av Eva Lindström
  • Det händer nu av Sofia Nordin
  • Tänk om… av Lena Sjöberg

Barnboksprat har skrivit om tre av dem: Jag tycker inte om vatten, Det händer nu och Tänk om….

Missa inte att du just nu kan vinna Det händer nu ivår aktuella tävling!

Augustgalan äger rum 22 november. Spännande!

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Medan barnen var små läste jag såklart mycket småbarnsböcker och skrev ofta om dem här på Barnboksprat. Jag läser fortfarande kapitelböcker med yngsta barnet. och ungdomsböcker läser jag gärna för min egen skull. Jag tycker för övrigt att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags jobbar jag med att bygga webbplatser. Det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott, faktiskt är jag mer administratör än skribent numera. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.