Jag vill hellre äta ett barn

Krokodilen Akilles är trött på att äta bananer. Han vill hellre äta ett barn. Det hjälper inte att mamma och pappa krokodil kommer med korv eller bakar chokladtårta för Akilles har redan bestämt sig. Akilles beger sig till floden för att jaga barn, men första mötet blir inte riktigt som han tänkt sig.

Jag vill hellre äta ett barn är en skön kittling för både förälder och barn. De fina och alldeles lagom detaljerade krokodilillustrationerna lockar såväl ettåringar som treåringar. Texten flyter fint för högläsning och håller för många nattningar utan att man som förälder tröttnar. Slutet är alldeles lagom gastkramande och lite busigt och lämnar både barn och förälder med ett leende på läpparna.

Jag vill hellre äta ett barn är översatt från franska och boken är utgiven 2006 (i Sverige).

Jag vill hellre äta ett barn
Författare: Sylviane Donnio
Illustratör:Dorothée de Monfreid
Förlag: Berghs
Antal sidor: 26
ISBN: 9789150216198
Köp: Jämför priser

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

En kommentar till “Jag vill hellre äta ett barn”

  1. Jamenvisst är den härlig! Jag har läst den många gånger, både på sagostunden och för mina egna barn och den är lika bra varje gång :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *