Godistrollet

Lillebror Kanin gör en dag misstaget att äta av en polkagris, en underbart väldoftande polkagris, mitt i veckan…för han älskar verkligen godis. Fick han bestämma själv, utan att pappa lade sig i, skulle han äta godis alla dagar i veckan!
Men nu är det alltså bara lördagar som gäller. Pappa påstår nämligen att det finns ett oerhört läskigt godistroll som kommer och tar en om man äter godis mitt i veckan, när det inte är tillåtet!

Men…vad gör Godistrollet när det är lördag och alla får äta godis? Ja, då vilar det såklart! Det arbetar ju hela veckan, klart man behöver en vilodag när man arbetat så hårt då!

Ja, som sagt råkar Lillebror alltså äta godis fast det inte är lördag…för han tänkte att pappa säkert bara lurades när han sa det där om Godistrollet. Men det gjorde han inte, för precis när han ätit av polkagrisen, då kommer det läskiga GODISTROLLET! Godistrollet tar med sig Lillebror till sin godisfabrik där han får arbeta med andra barn som Godistrollet fångat. Den som smakar på godiset äter trollet upp!

Hur ska de göra för att komma ut ur fabriken och bli kvitt det läskiga Godistrollet?! Lillebror Kanin får en hint om hur han kan gå till väga…


Godistrollet verkar vara överallt i fabriken!

En superfin, spännande, rafflande och lite läskig berättelse om förhållandet vi kanske har till godis. Rätt bra story måste jag säga, skulle passa som film! Bilderna är jättebra och uttrycksfulla, färgglada och med roliga detaljer. Jag gillar att det finns en karta över godisfabriken i slutet av boken!
Jag har tidigare skrivit om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen här på Barnboksprat och gillade den mycket, även om jag tyckte att den här faktiskt var litet, litet mer spännande. Båda behandlar dock ungefär samma ämne, även om det ges uttryck på olika sätt!

Godistrollet
Författare och illustratör: Jonna Björnstjerna
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 28
ISBN: 9789163866258
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

3 reaktioner till “Godistrollet”

  1. Jag såg nu att mitt bibliotek har ett ex av Godistrollet på väg in, det blir nog trevlig läsning :)

    Det är svårt att hitta riktigt läskiga bilderböcker annars, tycker jag. Men barn måste ju få läsa om sådant som inte är pluttenuttigt också.

    Min absoluta favoritskräck-bilderbok är Allikin av Runo Lindskog och Hans Arnold, men den verkar inte ens finnas att få tag på ens på bibblan :/

  2. Huvva va´läskigt!
    Min brorsdotter Sandra hade en bra regel när hon som 5-åring bodde hos oss en sommarvecka. Jag frågade vad familjen hade för regler om godis och svaret kom blixtsnabbt: ”Hon fick äta godis om hon ville alla dagar men på lördagar MÅSTE hon!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *