Hemliga brev

Morgenstern, S - Hemliga brev - 85199822

Ernest är en speciell pojke. Han bor med sin farmor och gör aldrig någonting han inte behöver. Han går ingenstans om han inte har ett ärende dit, äter aldrig något bara för att det är gott och har aldrig varit på en stormarknad. Flickorna i klassen är hemligt kära i Ernest men han har inget intresse tillbaka. Han gör det han ska i skolan och går sedan raka vägen hem till farmor där han äter ett äpple och gör sina läxor. Det enda spännande i Ernests enformiga liv är ett brev som hans farfar skickade under kriget, som ingen lyckats tyda…
Dessutom tror han att han fått nys på sin pappa som han aldrig träffat…
En dag börjar en ny flicka i klassen, Victoire, som har tretton bröder. Hon sätter fart på Ernests tillvaro och han upptäcker en helt annan värld genom henne.

När jag läst den här boken kände jag att den var lite speciell. På ett bra sätt. Intressanta roller, bra story, fascinerande personporträtt och ett bra berättarspråk.
Vinjetterna och omslaget är gjorda av Lena Sjöberg, som ju även illustrerat Törnrosa och Hurman flyger drake. Som jag skrivit tidigare, älskar jag hennes illustrationer. Omslaget till denna tycker jag jättemycket om och jag saknar bilder inuti boken. Ja, det finns ju vinjetter, men lite ordentliga illustrationer hade varit trevligt!

hemligabrev-inuti

Hemliga brev
Författare: Susie Morgenstern
Omslag och vinjetter: Lena Sjöberg
Förlag: Eriksson & Lindgren, numera Rabén & Sjögren
Antal sidor: 136
ISBN: 978-91-85199-82-2
Köp: Jämför priser

Författare: Malin Skals

Jag heter Malin Skals och har alltid älskat böcker. Särskilt barnböcker har alltid legat mig varmt om hjärtat! Jag har två barn (Wilma, född 2009 och Anton, född 2013). Jag är utbildad bildlärare och studerade på Konstfack och är även mycket intresserad av illustration. Drömjobbet är barnboksillustratör. En annan av mina största drömmar är att en dag få ge ut en barnbok jag skrivit och illustrerat själv. Det är jag som ritar illustrationerna till Barnboksprat (vid olika teman etc.) och jag har även gjort headern. Följ mig gärna på instagram; wilmapalmen eller se min facebooksida; facebook.com/skalsart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *