21 tankar i en enorm liten bok om att bli stor inombords

Det här är en liten bok som handlar om stora saker men också om sådant som kan tyckas litet och vardagligt fast ändå betydelsefullt. Den handlar till stor del om känslor och funderingar kring sådant som kan vara svårt att sätta ord till som ilska eller kärlek. Den handlar också om vardagliga upplevelser som lusten att leka eller drömma sig bort.

Boken är uppbyggd så att det på varje uppslag finns ett kort stycke om en tanke som på följande sida illustreras på ett enkelt men uttrycksfullt sätt. 21 tankar är det totalt och den luftiga sammansättningen gör att det enkelt går att stanna upp och associera fritt kring text och bild utan att distraheras av nästa uppslag. Idén med boken är att diskutera en tanke per dag men min upplevelse är att det vetgiriga barnet som ensamt diskuterar med sin förälder hemma mäktar med fler funderingar i taget. Sedan går det bra att göra en liten summering vid nästa lästillfälle innan man tar sig an nya ”kapitel”. Det här är läsvärt, tänkvärt och fint.


21 tankar i en enorm liten bok om att bli stor inombords
Författare: Lotten Säfström
Illustration: Loke Säfström
Förlag: Salto de Vita
ISBN: 9789198317398
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Anna B

Jag heter Anna och jag har alltid älskat att läsa. Idag läser jag inte bara för min egen skull utan också för min dotter (född 2011). Tillsammans har vi betat av en hel del barnböcker de senaste åren. När tid ges läser jag helst skönlitteratur för min egen del men ibland även facklitteratur. Jag har arbetat länge med friskvård och hälsa men arbetar nu med HR. På fritiden tycker jag om att träna, läsa, se på film och skriva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *