Sören Sören Sören

soren-soren-sorenDet fanns tre brorsor. Den första hette Sören. Den andra hette Sören. Och den tredje hette Sören.
   Pappan hette Frans men hade alltid velat heta Sören. Mamman hette Pamela och hade aldrig velat heta något annat.
   Varje gång dom fick ett nytt barn och skulle komma på ett namn kom Frans på namnet Sören. Han ville att alla hans barn skulle ha det finaste namnet han visste.

Så inleds boken om brorsorna Sören, Sören och Sören. Som du säkert förstår blir många situationer ganska komplicerade när alla barnen har samma namn. Vems är jackan? Sörens. Nej, den andra Sörens! Och vems är väskan? Sörens. Nej, den andra andra Sörens! För att underlätta vardagen försöker alla komma på olika lösningar för att skilja barnen åt. Kan de ta några bokstäver var? Kan de ha olika smeknamn? Vad sägs om Sören Dansören, Sören Kassören och Sören Massören? Alla idéer är värda att testa!

soren-2

 

 

 

 

 

 

Bilderna är lekfulla, färgglada och får ta stor plats. De fångar en trovärdig och smått kaosig vardag och ja gillar att kärleken mellan familjemedlemmarna blir synlig genom bilderna. De gör mycket tillsammans och går alla in för att underlätta vardagen. Det här är en rolig och knasig berättelse att skratta tillsammans åt och med. Och slutet! Det är fint.

soren-1

 

 

 

 

 

 


Sören, Sören, Sören
Författare: Klara Persson
Illustratör: Karin Cyrén
Förlag: Urax (2016)
ISBN: 9789187208348
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sofie Utahs

Bokälskande smålänning som drömmer om att skriva böcker för barn och unga. Har gillat att läsa så länge jag kan minnas. Idag blir det helst ungdomslitteratur, men har på senare år blivit intresserad av böcker för yngre åldrar. Vill medverka till en bättre bevakning av barn- och ungdomslitteratur, det finns ju så mycket bra att läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *