Mylingen & Bjäran

mylingen  bjaran

Alldeles i dagarna kommer femte delen, Gasten, i serien PAX ut. De två första delarna, Nidstången och Grimmen, kan du läsa om här. Tredje delen heter Mylingen – en myling är ett barn som mördats av sin mamma och gömts undan och den här delen är riktigt, riktigt läskig. I fjärde delen, Bjäran, spelar ett magiskt föremål i form av ett nystan som kan bära hem ägodelar åt sin ägare, dvs. en bjära, en viktig roll. Viggo och Alrik bemöts av en mängd fördomar och ibland blir det så att de lever upp till vissa av dem men många gånger blir de oskyldigt anklagade för än det ena, än det andra. Det är skönt att läsa om hur goa fosterföräldrarna Leila och Anders är och vilket stöd Estrid och Magnar är. Det magiska biblioteket är så spännande och fyllt till brädden av både kunskap och kusligheter.

Serien fortsätter att vara en bladvändare och precis som i de två första delarna blandas fantasy och realism i en perfekt avvägd story. Jonssons bilder är riktigt läckra och stundtals ruskigt otäcka och jag hade gärna sett ännu fler av dem i böckerna. Samtidigt som det är spännande och läskigt är det också både sorgligt och roligt. Jag kommer definitivt att läsa den här serien ända till slutet och återigen måste jag inflika, den är så snygg!

mylingen_sidabjaran_bild

 

 

 

 

 


Mylingen
Författare: Åsa Larsson & Ingela Korsell
Illustratör: Henrik Jonsson
Serie: PAX (del 3)
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163879135
Antal sidor: 192
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

 

Bjäran
Författare: Åsa Larsson & Ingela Korsell
Illustratör: Henrik Jonsson
Serie: PAX (del 4)
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163879128
Antal sidor: 195
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Veroniqa Sjöquist

Jag heter Veroniqa och är omåttligt förtjust i böcker och läsning sen barnsben. Då svämmade min bokhylla över av Fem-böcker, Wahlströms röd-gröna ryggar och allsköns hästböcker. Jag arbetar som lärare i åk F-3 och läser mycket litteratur för barn och unga på jobbet men också hemma för att hålla mig à jour och för att många böcker i den här kategorin helt enkelt är så vansinnigt bra! Att högläsa en bok för barn är så mycket mer än att bara läsa texten och titta på bilderna. Presentationen, uppläsningen och samtalet kring boken skapar en helhetsupplevelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *