Cirkus Caramba

caramba 2

De här båda böckerna som är skrivna av Åsa Rosén, är riktigt bra deckarserier för barn. Det är mycket som tilltalar mig. Först och främst ett bra radarpar, cirkusdirektören Caramba och husmusen Hubert. Visst är de omaka men samspelta och de bästa vänner. Därefter är själva miljön originell och inbjuder till olika slags intressanta karaktärer och äventyr. Lägg sedan till författarinnans välformulerade språk, så bra diktaterat i sitt upplägg att det aldrig blir långtråkigt eller komplicerat i sin handling. Humor och värme genomstrålar böckerna. Min 7 åriga son gillade dem starkt!

I första boken, Cirkus Caramba Eldslukar-mysteriet så har cirkusen kommit till stan och alla kommer för att se Cayenne och hennes omtalade eldkonster. Men strax innan stjäl någon hennes eldsaker från vagnen och direktör Caramba bestämmer sig för att lösa mysteriet. Då plötsligt bryter en eld loss och Caramba får stora problem inför nästa föreställning.

I den andra boken, Cirkus Caramba Vampyr-mysteriet, så har cirkusdirektör Caramba fått blodad tand inför att lösa mysterier. Han läser i tidningen att en cirkustjuv härjar i Transylvanien och vill därför dit. Husmusen Hubert är inte lika entusiastisk. Han har läst att det finns vampyrer dit de ska och förbereder dem för alla slags skydd de kan komma att behöva. Snart är äventyret igång…


Cirkus Caramba Eldslukar-mysteriet
Författtare & illustratör: Åsa Rosén
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 87
Utgivning: 2013
ISBN: 9789129685732 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Cirkus Caramba Vampyr-mysteriet
Författare & illustratör: Åsa Rosén
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Läsålder: 6-9 år
Antal sidor: 94
Utgivning: 2014
ISBN: 9789129692051 Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *