Riddarborgen

IMG_6783Texicon förlag ger ut en hel rad med fina faktaböcker. Den här handlar om en riddarborg. Vilka bor på riddarborgen? Hur ser en borg ut? Hur ser en rustning ut och vad händer på tornerspelen?

Lite sådana frågor får man reda på med förklarande text till och det roligaste; luckor att öppna. Min 7 åring gillade verkligen den här boken och då är han ändå inte så speciellt intresserad av riddartiden. Men det händer väldigt mycket i de detaljerade och fina bilderna och interaktiva böcker är intressanta. Att se samma bild förvandlas till något annat känns spännande och roligt.

Enda nackdelen är väl att flikarna lätt kan gå sönder. Speciellt då böckerna vänder sig från 2 år och uppåt i åldrarna. Det gäller att hantera boken varsamt för det känns som den här boken kan räcka länge om man vill. Något för barn att ligga och kika i själv också utan att mamma eller pappa läser.

IMG_6786

Med fliken stängd. Kungafamiljen i Riddarborgen samlade i frustugan, som är ett kombinerat vardagsrum och sovrum där man umgås. Och när man öppnar luckan…

IMG_6785


Riddarborgen

Författare & illustratör: Kyrima Trapp

Översättare: Mia Dalle Näf

Förlag: Texicon

Antal sidor: 16

Utgiven: 2007

ISBN: 9789197608435

Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sanna Juhlin

Mitt namn är Sanna Juhlin och jag är författare. Böcker & film är mina stora intressen i livet förutom min familj. Min make och jag har två barn tillsammans, Isabelle född 2003 och Gustav född 2007. Vi bor vid solkusten, i vackra Söråker som ligger några mil norr om Sundsvall. Under våren 2013 kommer min femte barnbok ut. ”Ett hus med många dörrar” som illustrerats av Millis Sarri och är vår andra barnbok tillsammans. Vombat heter förlaget som ger ut den. Jag blir även publicerad med min andra roman. "De Sömnlösa" kommer ut som ebok under jan/feb 2013 och är en paranormal romance - alltså en kärleksroman med övernaturliga inslag. Främst älskar jag barnböcker och vi läser mycket barnböcker i vår familj. Jag tycker om helheten av en barnbok och hur den får mig att må och känna. Jag tycker även om att se/höra mina barns reaktioner då vi läser och vi diskuterar mycket kring bilder och handling. Just nu studerar jag litteraturvetenskap på Universitet och är nybliven regionombud för Västernorrland med uppdrag från Sveriges Författarförbund. Jag är också medlem i Författarcentrum Norr där man kan boka mig till olika författarbesök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *