Vinterlekar med Bumbum

Bumbum-böcker

Bumbum är ett gosedjurslejon som leker i snön. Ja, man kan nästan tro att hon gör det alldeles på riktigt och att Ann-Christine Magnusson bara har råkat vara där med sin kamera. Det här är nämligen fotobilderböcker med riktigt bra arrangerade scener som förmedlar härlig vinterstämning och lekglädje. Bumbum bygger en snögumma tillsammans med pappa, Bumbum klättrar uppför ett högt snöberg och rullar ner tillsammans med kompisen Elli (en gosedjurselefant) och Bumbum åker kälke och skidor med pappa.

bumbuminsidor

Böckerna är mysiga för små barn som kan känna igen sig i situationerna och även för barn som är lite för små för att kanske ha upplevt dem ännu (0-3 år enligt förlaget). Dessutom kan det vara roligt för föräldern att fundera lite på hur bilderna är gjorda egentligen. Någon digitaleffekt är enkel att identifiera, men ibland är jag osäker på om jag tittar på ett montage eller på en ”äkta” bild.

Julklappstips!


Bumbum bygger en snögumma
Författare & fotograf: Ann-Christine Magnusson
Förlag: Olika förlag (okt 2013)
Antal sidor: 28 sidor
ISBN: 9789185845941
Smakprov: smakprov.se
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Bumbum klättrar högt
Författare & fotograf: Ann-Christine Magnusson
Förlag: Olika förlag (okt 2013)
Antal sidor: 28 sidor
ISBN: 9789185845934
Smakprov: smakprov.se
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Bumbum åker fort
Författare & fotograf: Ann-Christine Magnusson
Förlag: Olika förlag (okt 2013)
Antal sidor: 28 sidor
ISBN: 9789185845958
Smakprov: smakprov.se
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *