Kan jag med

Kan jag medPija Lindenbaum har skrivit en mycket söt liten bok för de lite yngre barnen. Det handlar om storasystern som kan så mycket och lillebror Micke som också kan. Han kan det mesta faktiskt, precis som storsyrran. Hänga på kroken, ha en fröken och ta ärtor. Men det finns en sak som Micke kan som faktiskt inte syrran kan.

En underbar bok för ett-treåringarna med hög igenkänningsfaktor.

Lindenbaums illustrationer är som alltid härliga och lagom detaljrika.

IMG_7319

Den första boken om Micke heter ”Jag älskar Manne” och den blev nominerad till Augustproiset 2012. Den recenserades här på Barnboksprat av Helena E förra året.


Kan jag med
Författare: Pija Lindenbaum
Illustratör: Pija Lindenbaum
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 32
ISBN: 9789163873713
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Författare: Sara H

Jag heter Sara och är en riktig biblioteksknarkare. Jag var redan som liten en bokslukare som startade med Max-pekböcker i bibliotekshyllorna för att senare gå vidare till science fiction-, psykologi- och föräldraskapshyllorna. Jag har två döttrar födda 2007 och 2011. Båda barnen delar mitt stora intresse för böcker. Yngsta dottern Stella har varit en bokälskare sedan tidig ålder, hon tycker särskilt om Stina Wirséns Vem-böckerna och böcker om fåglar. Själv har jag ett stort intresse för dinosaurier som jag har lyckats smitta ner min äldsta dotter Molly med genom ett stort antal dinosaurieböcker för barn (dock känns det som att nästan alla dinoböcker är för barn...). Jag är utbildad medie- och kommunikationsvetare och har även studerat kulturvetenskap och sociologi. Som feminist är jag noggrann med vilken bild av kön som böckerna förmedlar. Jag försöker aktivt välja böcker som jag anser stärker mina döttrars könsidentitet. Ett annat tema jag är intresserad av är HBTQ och heteronormativiteten - ett ämne som tyvärr inte så ofta finns med i barnböckerna. Till vardags jobbar jag som webredaktör/webdesigner på en webbyrå i Göteborg och jag har ett stort intresse för föräldraskap, psykologi, samhällsfrågor och jämställdhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *