Bilderboksretro 70-tal

Nu är den här, Bilderboksretro 70-tal, den tredje delen i retroserien. Som vanligt bjuds det på en riktigt smaskig bilderbokskaramell. Själv går jag nog allra mest igång på att återse Fyra lejon äter middag, som inte direkt legat längst fram i minnet, men som jag verkligen kommer ihåg från min egen barndom. Andra jag minns bättre, men förstås också är glad att återse är Alfons, Sprätten (han som satt på toaletten, se nedan) och Filip (i sexualupplysningsboken Filip frågar). Det finns också väldigt många fina böcker som jag inte läste i min barndom, men som jag kanske kommer att läsa framöver, för att de är riktiga klassiker som så många älskar. Och såklart många jag känner igen, kanske har läst någon gång, men som inte fastnat lika hårt eftersom jag inte haft dem hemma.

Intressant att notera är att alla tre retrosamlingar (50-tal, 60-tal och 70-tal) har innehållit ungefär lika många böcker som fanns hemma hos mig när jag växte upp på 80-talet.

Fler smakprov i Lisa Bjärbos blogginlägg om boken.

Boken (liksom de övriga i serien) är ett hett presenttips till alla nostalgiska bilderboksfantaster!


Bilderboksretro 70-tal
Redaktörer: Lisa Bjärbo och Susanna Hellsing
Förlag: Rabén & Sjögren (april 2012)
ISBN: 9789129681178
Antal sidor: 128
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

2 reaktioner till “Bilderboksretro 70-tal”

  1. Finns det något register över utgivna barnböcker på 70-talet?
    /Martin Allgulin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *