Jan Lööfs utställning på Konstmuseet

Idag besökte jag Jan Lööf-utställningen på Göteborgs Konstmuseum. Den har varit så välbesökt att den förlängs två veckor till fram till 5e februari 2012.

Utställningen innehåller en mängd originalteckningar från olika böcker, både utgivna och outgivna. Bland annat får vi se svartvita illustrationer till första utgåvan av Morfar är sjörövare.

För barnen finns bl a filmvisningar inuti montrar och en vägg med titthål. Givetvis finns en läshörna med alla Jan Lööfs böcker representerade.

Originaldockorna till TV-serien Skrotnisse är också kul att se.

Om ni är i Göteborg och gillar Lööfs illustrationer så är utställningen väl värd att se.

Jan Lööfs första böcker publicerades redan 1966 och han har givit ut ett tjugotal böcker och seriealbum sedan dess.

Mer information om utställningen finns på Göteborgs Konstmuseums webbplats.

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *