Malins bästa 2011

Då jag är ny i gänget så har jag inte själv recenserat mina favoriter här på bloggen i år, mer än en av böckerna. Årets favoritböcker blev böcker som väckte positiv genklang i mig och som jag och mina barn lätt kunde ta till oss. Företrädesvis blev det böcker för något yngre barn.

Årets retroillustrationer

Detta är London
Gammalt blir nytt i nyutgåvor av Miroslav Saseks stadsskildringar från en svunnen tid. London, New York, Paris, och Rom återfinns i härlig nostalgikänsla.

Årets originellaste bildspråk

Ge järnet, Ina
Norskt nytänk i bildspråk och underfundig historia med självständiga barn.

Årets faktabok

Smarta små upptäcker naturen
En fantastisk bok om naturen innehållande både humor och skönhet med olikartade illustratörer och författare.

Årets räknesaga

Tio vilda hästar
En historia med rim och små detaljer i sitt bildspråk. Tio hästar försvinner en efter en, men slutet är lyckligt och fulltaligt.

Årets bok om tvär person som finner ny väg

Stig tittar ut
Snyggt tecknat i kombination med en lite oväntad historia om en man som förlorar något men vinner annat.

Årets bok om pappor har också mjuka känslor

Varför gråter pappan?
I dialogform drivs miniberättelsen fram så att det blir lyhört och fint om känslor, både barns och vuxnas.

Författare: Malin Alvasdotter

Mitt namn är Malin och jag har 6 barn födda mellan 1998-2015 och jag tycker att deras bokintresse ger mig en bra inblick i olika sorters böcker för olika åldrar. Jag är utbildad inom Biblioteks- och informationsvetenskap och skriver själv på olika bokprojekt, så där som säkert många skrivande drömmande själar gör. I mitt skrivande för barn är det poetiska i livet och i naturen min drivkraft. Mitt intresse för miljö är mycket stort och tidigare drev jag bloggen MalvaLin, som också är mitt miljövänliga företags namn. Jag tilltalas oerhört av vackra eller spännande illustrationer. Det kan avgöra om jag tar en bok i min hand och sådan var jag även som barn, på gott och ont. Men det är ju så att bilder kan vara fantastiska ihop med en text och jag uppskattar även när böcker för äldre barn har illustrationer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *