När ett monster föds

Vad gör man när man har en 5-åring som tycker att monster är det mest spännande som finns (förutom Star Wars, Ninjago och pirater förstås då)? Jo man är ju helt enkelt tvungen att leta upp varenda monsterbok man kan hitta! Men man får vara lite försiktig så det inte är för läskiga böcker så ungen får mardrömmar, och det är en rätt svår balansgång det kan jag tala om. Nåväl, en riktigt söt monsterbok hittade jag när jag letade, och hade turen att få ett recensionsexemplar fastän boken har några år på nacken. Boken bygger på en traditionell brasiliansk dikt som heter ”När en baby föds” skriver författaren.

Den här berättelsen är en ”antingen-eller-berättelse”. Så här börjar den: ”När ett monster föds kan två saker hända. Antingen är det ett långt-bort-i-skogen-monster, eller ett under-sängen-monster. Om det är ett långt-bort-i-skogen-monster så är berättelsen slut. Men om det är ett under-sängen-monster kan två saker hända. Antingen…eller…alltså. Så fortsätter det i hela boken där man får följa med monstrets tokiga och roliga upptåg.

En lagom gullig monsterbok som jag nästan är säker på inte framkallar några mardrömmar…men man vet aldrig!


När ett monster föds
Författare: Sean Taylor
Illustratör: Nick Sharratt
Förlag: Tiden (numera Rabén & Sjögren)
Antal sidor: 32
ISBN: 9789173710466
Köp: t.ex. på Adlibris eller Bokus

 

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Eriksson

Jag heter Helena Eriksson och är beroende av böcker av alla slag! Jag tycker om att läsa tyst, läsa högt, läsa för njutning, läsa för att lära och att läsa för att ge andra en upplevelse. Att hjälpa andra att upptäcka glädjen med att läsa försöker jag göra ofta genom att läsa för min son (född 2006) för min dotter (född 2010) och i mitt yrke som lärare för mina tonårselever.

3 reaktioner till “När ett monster föds”

  1. Har du läst Gruffalon och Lill-Gruffalon av Julia Donaldson? Ominte, så tror jag din son skulle tycka om dem och som jag inte tror ger några mardrömmar.

  2. Linnéa, Gruffalon har vi läst, den är alldeles underbar! Nyligen fick vi filmen också från bokklubben vi är med i :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *