Aldrig förlåt!

Aldrig förlåt! är en av de senaste lättlästa böckerna i Mårten Melins raskt växande produktion.

Lena gillar inte att hennes lillebror Anton har fått ta över hennes rum. Hennes egna saker ligger nerpackade i lådor. Alla i familjen är ledsna och stämningen är tryckt.

Åh, vad knepigt det är att försöka förmedla varför man ska läsa en sån här bok utan att förstöra för den som ska läsa. Förlaget har valt att spoila: Lena är ju död! Vet man det är det kanske inte så roligt att läsa boken. Men förlagets text riktar sig förstås inte till bokens målgrupp och det gör ju inte den här bloggtexten heller. Det är nog snarare meningen att föräldrar och lärare ska läsa dem och sedan sätta boken i handen på lämpliga ungdomar. Och det tycker jag att de ska. Sätt den här boken i handen på någon som tragglar med läsningen, kanske aldrig kommit igenom en bok, kanske inte ser poängen, kanske tycker att varje sida är jobbig som en tegelstensroman och som aldrig fått uppleva den hisnande känslan av en hårresande kuslig twist i berättelsen. Det kan bli hur bra som helst.


Aldrig förlåt!
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon förlag (2011)
Antal sidor: 18
Lix-värde: 10
Rekommenderad åldersnivå: från 13 år
ISBN: 9789186447656
Smakprov: Hos Nypon (.pdf)
Köp: t.ex. hos Adlibris, Bokus eller Nypon. Finns även som e-bok!

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

1 reaktion till “Aldrig förlåt!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *