Tordyvel på film

Läser i DN att Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe ska bli film.

– Jag minns radioföljetongen när den kom, och att vi senare hade boken som högläsning i skolan, och jag har inte kunnat släppa den sedan dess, säger Henrik Jansson-Schweizer, utvecklingschef och producent på Nice Entertainment.

Boken har gjort stort intryck på mig också. Det ska bli spännande att se om filmversionen lyckas göra den rättvisa. Sofia på Flaskposten är bekymrad, hur tänker du?

Kanske gillar du också:

Författare: Helena Ferry

Jag heter Helena Ferry och gillar att läsa, skriva och dricka te. Barnböcker läser jag med mina barn Ava och Sander (födda 2008 och 2012), ungdomsböcker läser jag helt och hållet för min egen skull. Jag tycker att vuxna borde läsa mer ungdomsböcker! Det händer att jag lobbar för det lite diskret genom att ge bort ungdomsböcker i present. Till vardags arbetar jag som systemutvecklare på ett konsultbolag. Jag tycker det är roligt med webbutveckling och det praktiska arbetet med bloggen bakom kulisserna faller därför på min lott. Mer om mig finns att läsa på min vardagslivsblogg Helenas dagar.

1 reaktion till “Tordyvel på film”

  1. Som barn lå jeg søndagmorgener mellem mine trætte forældre og fulgte spændt med i Skarnbassen flyver i skumringen(som bogen hedder på dansk) i radioprogrammet ”Søndagskvisten”.
    Det er stadig et af de varmeste barndomsminder jeg har. Og mine forældre og jeg taler ofte om hvor meget vi alle tre nød disse søndage i sengen.
    Da jeg fortalte min mor, at bogen nu skal filmatiseres udbrød hun: Fedt! Den skal vi ind og se.
    Så selvom der altid er farer forbundet med at filmatisere bøger og med at pille ved kære minder, så ser jeg frem til at sætte mig i biografsædet omgivet af mine forældre, og måske få lov at være syv år gammel igen om det så blot er for en time eller to.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *